Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте потпредсједника Владе

>

Изјава потпредсједника Владе и министра за информационо друштво и телекомуникације Вујице Лазовића за портал Аналитка

Изјава потпредсједника Владе и министра за информационо друштво и телекомуникације Вујице Лазовића за портал Аналитка
Датум објаве: 28.09.2013 14:00 | Аутор: МИДТ

Испис Штампај страницу


„Нарочито радује што смо увијек успијевали да одржимо континуитет и квалитет ИНФОФЕСТ-а на високом нивоу, иако нам околности општег типа понекад и нијесу ишле на руку. Присјетићемо се да је овај Фестивал неких година практично био једино мјесто на којем су наши стручњаци могли да виде и чују нешто о најновијим трендовима у области ИЦТ", казао је за Портал Аналитика Вујица Лазовић, потпредсједник Владе и министар за информационо друштво и телекомуникације, поводом сјутрашњег отварања јубиларног ИНФОФЕСТ-а.

„Двадесет година ИНФОФЕСТ-а представља значајан јубилеј за Црну Гору. Има више разлога због којих ово кажем. Прије свега, ИНФОФЕСТ је у ових двадесет година непрестано растао, достижући димензије које сада има и данас са разлогом носи епитет најзначајнијег скупа овог типа у региону. ИНФОФЕСТ је одавно постао централно мјесто окупљања свих оних који се баве информационим технологијама, како на нашим просторима, тако и у региону. Зато, с правом можђемо рећи да двадесет година ИНФОФЕСТ-а представља велики јубилеј црногорске информатике", -нагласио је Вујица Лазовић.

Говорећи о ИНФОФЕСТ идеји Лазовић је казао:

-Желио бих овом приликом посебно да нагласим, као неко ко је дуго година дио ИНФОФЕСТ идеје, прво као члан Стручног, а касније и Управног одбора, да ме нарочито радује што смо увијек успијевали да одржимо континуитет и квалитет ИНФОФЕСТ-а на високом нивоу, иако нам околности општег типа понекад и нијесу ишле на руку. Присјетићемо се да је овај Фестивал неких година практично био једино мјесто на којем су наши стручњаци могли да виде и чују нешто о најновијим трендовима у области ИЦТ.

Са друге стране, вјерујем да се, и површним погледом, може запазити велики помак који је Црна Гора остварила у области примјене модерних информационих и комуникационих технологија. У том контексту, ИНФОФЕСТ је имао и има изузетно важну улогу, јер је, свих ових година, знао да одабере оно највредније, да усмјери тамо гдје се треба запутити, да помогне разумијевању свега онога што собом носе савремене технологије.

Лазовић је такође нагласио и да вјерује да је сличан утицај ИНФОФЕСТ имао и на друге државе у региону, кад је у питању ИЦТ сцена.

„Радује ме да су неке манифестације сличног типа, које данас имамо у Црној Гори, практично израсле из ИНФОФЕСТ-а, да се организују по узору на њега, граде себи мјесто и то нас додатно чини поносним.

Свакако, јубилеј нас обавезује да будемо још бољи, још занимљивији. Судећи по овогодишњем програму Фестивала, по богаству и разноврсности програмских садржаја, мислим да ће двадесети ИНФОФЕСТ по много чему бити успјешнији од свих претходних“.

Овдје можете погледати интервју, објављен на порталаналитика.ме: