Manja slova Veća slova RSS

Pitajte potpredsjednika Vlade

>

Lazović i Lajčak: Državni odnosi kvalitetni, unaprijediti ekonomsku saradnju

Lazović i Lajčak: Državni odnosi kvalitetni, unaprijediti ekonomsku saradnju
Datum objave: 16.10.2013 15:11 | Autor: Biro za odnose s javnošću

Ispis Štampaj stranicu


  
Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović sastao se u srijedu, drugog dana posjete Slovačkoj, sa potpredsjednikom Vlade Slovačke Republike Miroslavom Lajčakom. U razgovoru dva vicepremijera pohvaljen je kvalitet međudržavnih odnosa i kontinuitet političkih kontakata i iskazana puna podrška Slovačke reformama Crne Gore na implementaciji evropskih i evroatlanskih vrijednosti.

Potpredsjednici Lazović i Lajčak saglasili su se da Crna Gora i Slovačka imaju otvorene, prijateljske odnose i svoj dijalog orijentišu na oblasti značajne za evropsku i evroatlansku perspektivu Crne Gore, uz ocjenu da osim inteziviranja reformskih aktivnosti, treba poraditi i na unapređenju ekonomske saradnje.

 
Potpredsjednik Lazović učestvovao je danas i na koferenciji od nazivom „Deset godina slovačkog programa razvojne pomoći, Vizija uspostavljanja saradnje za drugačiji svijet”, čiji je domaćin bio potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i evropskih poslova Slovačke Republike Miroslav Lajčak.

Potpredsjednici Lazović i Lajčak govorili su u uvodnom panelu „Slovačka i Zapadni Balkan: Razmjena tranzicionih iskustava”. Potpredsjednik Lazović je naglasio značaj Slovačke kao partnera u procesu pristupanja EU i NATO i osvrnuo se na perspektive daljih odnosa kroz razvojnu saradnju.

Na temelju izlaganja panelista i diskusije predstavnika nevladinih organizacija, akademskog, privatnog sektora i medija, definisane su smjernice o budućoj orijentaciji slovačkog programa razvojne podrške i saradnje sa zemljama Zapadnog Balkana.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Vujica Lazović sastao se na marginama konferencije sa evropskim komesarom za razvoj Andrisom Piebalgsom.
  

Govor potpredsjednika Vlade Vujice Lazovića na panelu “Slovačka i Zapadni Balkan: razmjena tranzicionih iskustava” možete preuzeti ovdje.

Biro za odnose s javnošću