Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Pitajte potpredsjednika Vlade

>

Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović najavio novi ugovor sa A2A i ugovor o gradnji II Bloka TE Pljevlja

Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović najavio novi ugovor sa A2A i ugovor o gradnji II Bloka TE Pljevlja
Datum objave: 29.06.2016 00:40 | Autor: Služba za odnose s javnošću

Ispis Štampaj stranicu Video Video


Služba za odnose s javnošćuPotpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Prof. dr Vujica Lazović rekao je da je privedena kraju priprema novog ugovora države Crne Gore sa jedne strane i italijanske kompanije A2A sa druge u vezi sa suvlasništvom u Elektroprivredi Crne Gore.

„Očekujem da ćemo I taj ugovor kao i međudržavni sporazum sa Češkom Republikom imati na ovoj sjednici Vlade ili najkasnije na sjednici Vlade naredne nedjelje“ – rekao je potpredsjednik Lazović u utorak u Dnevniku Televizije Crne Gore.

Potpredsjednik Lazović je rekao da do petka očekuje konačnu ponudu kompanije „Škoda Praha“ koja je prvoplasirana na tenderu za izgradnju II Bloka Termoelektrane Pljevlja kao i da očekuje da će i taj ugovor biti dio paketa o kojem je riječ.

Govoreći o koristima od gradnje II Bloka TE Pljevlja potpredsjednik Lazović je rekao da prvo blok TE Pljevlja mora u doglednom vremenu biti zatvoren, a da on proizvodi gotovo polovinu električne energije potrebne našoj zemlji, da Crna Gora gradnjom II Bloka TE Pljevlja koristi jedan od svojih prirodnih resursa, a to je ugalj. Dodao je da važnim smatra i to što će gradnjom II Bloka TE Pljevlja biti riješena i toplifikacija Pljevalja kao i da je značajan ekološki aspekat jer će za razliku od sadašnje elektrane II Blok biti izgrađen u skladu sa najsavremenijim tehnološkim dostignućima i standardima. Posebno važnim dodao je zaokruživanje energetske bezbjednosti Crne Gore.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE