Manja slova Veća slova RSS

Pitajte potpredsjednika Vlade

>

Na Zlatici otvoren višenamjenski objekat sa Domom zdravlja i drugim sadržajima: Nastavljamo da unapređujemo kvalitet usluga za naše građane

Na Zlatici otvoren višenamjenski objekat sa Domom zdravlja i drugim sadržajima: Nastavljamo da unapređujemo kvalitet usluga za naše građane
Datum objave: 18.12.2018 14:40 | Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem

Ispis Štampaj stranicu Download Download


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
               
Vlada i Glavni grad ulažu stalne napore kako bi širili spektar, kvalitet i dostupnost usluga građanima, u skladu sa savremenim potrebama, kazao je potpredsjednik Vlade mr Milutin Simović na otvaranju novoizgrađenog višenamjenskog objekta na Zlatici u kome je smješten i novi Dom zdravlja.

U objektu u čiju izgradnju je uloženo oko 520 hiljada eura, osim prostorija za pružanje zdravstvenih usluga, mještani Zlatice dobili su poštu, apoteku, prostorije za rad penzionera i mjesne zajednice.

Objekat su danas u prisustvu potpredsjednika Simovića, brojnih gostiju i mještana Zlatice, otvorili ministar zdravlja Kenan Hrapović i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Prema riječima potpredsjednika Simovića otvaranje objekta je najbolja potvrda konkretnih aktivnosti Vlade i Glavnog grada na poboljšanju kvaliteta života stanovnika ove mjesne zajednice, sa istim odnosom i angažmanom i u drugim djelovima Podgorice i širom Crne Gore.

“Želim da vam se obratim kao vaš komšija, kao neko koji je sa vama niz godina komunicirao sa nadležnim gradskim službama, Vladinim institucijama, da je Zlatici, osim novih puteva, moderne saobraćajne i komunalne infrastrukture, zelenih površina, sportskih sadržaja, kvalitetnog elektronapajanja i vodosnabdijevanja, potreban i ovakav višenamjenski dom. Objekat u kome će mještani imati sve sadržaje i novi kvalitet usluga”, kazao je Simović, poručujući mještanima da će nadležni biti sa njima i u narednom periodu u traganju za ostalim sadržajima u skladu sa njihovim potrebama.

Simović je ocijenio da je kvalitetna zdravstvena usluga, svakako, jedna od najvažnijih životnih potreba svakog građanina, te da Vlada intenzivno radi na jačanju zdravstvenog sistema u Crnoj Gori, ulažući u kadrove, opremu i nove prostore.

Simović je posebno zadovoljstvo izrazio povodom novih prostorija za penzionere sa Zlatice, ističući da Vlada Crne Gore u konitinuitetu demonstrira kvalitetan odnos prema penzionerskoj populaciji, što je jedan od bitnih segmenata svakog odgovornog društva.

“Želim da vas uvjerim da ćemo i u narednom priodu biti zajedno sa mještanima Zlatice, da ćemo kreirati i dalje dobru komunikaciju sa Glavnim gradom i da će sva resorna ministarstva buti servis građana i Zlatice, kao i ostalih područja Podgorice i cijele Crne Gore. Siguran sam da ćemo se i u narednom periodu okupljati i slaviti nove zajedničke iskorake i zajedničke pobjede”, poručio je potpredsjednik Simović.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović kazao je da je unapređenje zdravstvene zaštite u prigradskim i seoskim naseljima imperativ Vlade i Ministarstva zdravlja. “Dinamičnim programom strukturnih reformi šaljemo jasnu poruku građanima Crne Gore koji žive u prigradskim i seoskim područjima da ćemo predano i odgovorno raditi na unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite i uopšte kvaliteta života”, poručio je Hrapović. Ministar je saopšto da će u novom objektu na Zlatici raditi četiri zdravstvene ambulante izabranog doktora za odrasle, patronažna služba, laboratorija, apoteka, a tokom naredne godine proširiće se usluge za potrebe stanovnika.

Gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković izrazio je zadovoljstvo što se uoči Dana Podgorice mještanima Zlatice predaje na upotrebu ovakav objekat koji će poboljšati njihov kvalitet života. “Svjedoci ste da je Glavni grad u prethodnom periodu ulagao mnogo u ovu mjesnu zajednicu, asfaltirane su saobraćajnice, postavljena kanalizaciona mreža, vodovodna, javna rasvjeta, uređene zelene površine, otvoreno reciklažno dvorište, izgrađena dva fudbalska terena sa pratećim sadržajima. To su višemilionska ulaganja, a ambicija nam je da nastavimo i dalje”, najavio je Vuković.

On je najavio da će tokom naredne godine započeti realizacija projekta produženja Bulevara Vilija Branta, u sklopu izgradnje prve faze autoputa, kao i da se traži optimalno rješenje da Zlatica dobije i dječiji vrtić, a od ostalih projekata izdvojio je i izgradnju modernog tržnog centra na prostoru nekadašnjeg terena kluba Kom.

Kabinet potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem