Manja slova Veća slova RSS

Pitajte potpredsjednika Vlade

>

Lazović: Policija profesionalnim djelovanjem spriječila državni udar

Lazović: Policija profesionalnim djelovanjem spriječila državni udar
Datum objave: 25.10.2015 19:34 | Autor: Služba za odnose s javnošću

Ispis Štampaj stranicu Video Video


Video: Intervju potpredsjednika Vlade Crne Gore prof. dr Vujice Lazovića za TV B92

Transkript intervjua potpredsjednika Vlade Crne Gore prof. dr Vujice Lazovića za TV B92, možete preuzeti ovdje.

Služba za odnose s javnošćuPotpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Prof. dr Vujica Lazović ocijenio je da je policija u subotu uveče djelovala veoma profesionalno i da su organi reda na zakonski utemelejn način riješili konflilktnu situaciju i sačuali ustavni poredak i pokušaj državnog udara koji su milatantni demonstratori pokušali da izvedu ulaskom u Skupštinu Crne Gore i u ostale institucije Crne Gore.

„Na svu sreću nije im to pošlo za rukom. Pokazali smo da kao jedno stabilno i demokratsko društvo možemo da odgovoriomo i na ta pitanja. Poslali smo poruku da smo stabilno demokratsko društvo, poslali smo poruku da možemo i ovakvim izazovima da odolimo i da ih riješimo normalno u skladu sa Zakonom i sa Ustavom“ – rekao je potpredsjednik Lazović u intrervjuu Televiziji B92.

Potpredsjednik Lazović je rekao da smatra da je policija „maksimalno profesionalno uradila svoj posao“ i da „sve što je u tom pogledu sumnjivo treba dokumentovati i ispitati“.

On je rekao da je Vlada otvorena za dijalo iako je dio opozicije koji je bio na čelu protesta sinoć uhvaćen u pokušaju državnog udara.

„To i jeste jedan od parametara i standarda svakog demokratskog društva, a Crna Gora je u izgradnji tog društva u prethodnom periodu napravila zanačajan iskorak i što je prepoznala i Evropska unija i ne samo Evropska unija, nego i međunarodna zajednica. Tako da ćemo mi u narednom periodu sakako na jedan normalan, kulturan, civilizovan, demokratski način tražiti rješenje za dalje političko promišljanje na prostoru Crne Gore. Ali ne pod cijenu ustupaka koji podrazumijevaju rušenje ustavnog poredka i koji podrazumijevaju rušenje onoga što smo u dugom periodu veoma strpljivo stvarali, a to su demokratski obrisi crngoroskog društva“ – rekao je potpredsjednik Vlade Vujica Lazović u intervjuu Televiziji B92.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU