Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте потпредсједника Владе

>

Лазовић: Полиција професионалним дјеловањем спријечила државни удар

Лазовић: Полиција професионалним дјеловањем спријечила државни удар
Датум објаве: 25.10.2015 19:34 | Аутор: Служба за односе с јавношћу

Испис Штампај страницу Видео Видео


Видео: Интервју потпредсједника Владе Црне Горе проф. др Вујице Лазовића за ТВ Б92

Транскрипт интервјуа потпредсједника Владе Црне Горе проф. др Вујице Лазовића за ТВ Б92, можете преузети овдје.

Служба за односе с јавношћуПотпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем Проф. др Вујица Лазовић оцијенио је да је полиција у суботу увече дјеловала веома професионално и да су органи реда на законски утемелејн начин ријешили конфлилктну ситуацију и сачуали уставни поредак и покушај државног удара који су милатантни демонстратори покушали да изведу уласком у Скупштину Црне Горе и у остале институције Црне Горе.

„На сву срећу није им то пошло за руком. Показали смо да као једно стабилно и демократско друштво можемо да одговориомо и на та питања. Послали смо поруку да смо стабилно демократско друштво, послали смо поруку да можемо и оваквим изазовима да одолимо и да их ријешимо нормално у складу са Законом и са Уставом“ – рекао је потпредсједник Лазовић у интрервјуу Телевизији Б92.

Потпредсједник Лазовић је рекао да сматра да је полиција „максимално професионално урадила свој посао“ и да „све што је у том погледу сумњиво треба документовати и испитати“.

Он је рекао да је Влада отворена за дијало иако је дио опозиције који је био на челу протеста синоћ ухваћен у покушају државног удара.

„То и јесте један од параметара и стандарда сваког демократског друштва, а Црна Гора је у изградњи тог друштва у претходном периоду направила заначајан искорак и што је препознала и Европска унија и не само Европска унија, него и међународна заједница. Тако да ћемо ми у наредном периоду сакако на један нормалан, културан, цивилизован, демократски начин тражити рјешење за даље политичко промишљање на простору Црне Горе. Али не под цијену уступака који подразумијевају рушење уставног поредка и који подразумијевају рушење онога што смо у дугом периоду веома стрпљиво стварали, а то су демократски обриси црнгороског друштва“ – рекао је потпредсједник Владе Вујица Лазовић у интервјуу Телевизији Б92.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ