Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте потпредсједника Владе

>

Потпредсједник Владе Лазовић учествовао на пословном ручку Америчке привредне коморе

Потпредсједник Владе Лазовић учествовао на пословном ручку Америчке привредне коморе
Датум објаве: 08.06.2016 15:52 | Аутор: Служба за односе с јавношћу

Испис Штампај страницу Видео Видео


              
 
Обраћање потпредсједника Владе Вујице Лазовића учесницима пословног ручка Америчке привредне коморе можете преузети овдје.
 

Потпредсједник Владе и министар за информационо друштво и телекомуникације проф. др Вујица Лазовић био је почасни гост на пословном ручку који је организовала Америчка привредна комора у Црној Гори у сриједу, 8. јуна 2016. године.

Лазовић је истакао да је развој информационог друштва у Црној Гори један од основних предуслова за њен економски напредак, као и за утврђивање њене конкурентске позиције у региону и шире, као и веома битан показатељ да развој информационог друштва има значајно мјесто у процесу придруживања Европској унији и НАТО савезу који су стратешки државни циљеви Црне Горе.

''Савремене технологије представљају покретач развоја у данашњем високо глобализованом друштву и наша држава овдје не може и не смије бити изузетак“, рекао је потпредсједник Лазовић између осталог говорећи на тему „Информационо друштво у Црној Гори - правци развоја, изазови и шансе“.

Подсјетио је да је у претходном периоду Црна Гора учинила снажне искораке у правцу изградње информационог друштва. На овом плану, по ријечима Лазовића, остварили смо одличне резултате у кратком року, а они су препознати и од стране релевантних међународних институција.

''Своје активности доминантно смо сконцентрисали у правцу изградње информатичке инфраструктуре, реализације пројеката из области е – управе, промоције информационог друштва и усвајања легислативе која прати ову област. Такође, посебну пажњу посвећујемо обезбјеђивању континуираног повољног пословног амбијента за развој сектора телекомуникација'' - закључио је министар Лазовић.

Током излагања посебан осврт је дат амбицији Министарства да Црна Гора буде високо развијено информационо друштво, у којем ће ниво примјене информационих технологија бити на нивоу земаља чланица Европске уније. Кључни циљеви су напредна информатичка инфраструктура, ниже цијене интернета, боља покривеност 4Г и 5Г технологијама, већа конкурентност и веће инвестиције у овој области и широка заступљеност савремених технологија у систему јавне управе.


МИНИСТАРСТВО ЗА ИНФОРМАЦИОНО ДРУШТВО И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈЕ