Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте потпредсједника Владе

>

Потпредсједник Симовић уручио кључеве породицама: Да је онда ЦГ поклекла не би била уточиште избјеглима и расељенима

Потпредсједник Симовић уручио кључеве породицама: Да је онда ЦГ поклекла не би била уточиште избјеглима и расељенима
Датум објаве: 15.11.2017 15:18 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу Видео Видео Доwнлоад Доwнлоад


Служба за односе с јавношћуСлужба за односе с јавношћу


   
   

Потпредсједник Владе Милутин Симовић уручио је данас кључеве од станова за 120 породица Кампа Коник, који су припадници најрањивије групе становништа са подручја Коника.

Обративши се присутнима, потпредсједник Симовић је нагласио да Црна Гора не би била мјесто за нове наде и уточишта, да је правила политичке компромисе ради краткорочних циљева, са структурама које су имале неке друге визије.
„Да смо поклекли на том путу или правили политичке компромисе ради краткорочних циљева, са структурама које су имале неке друге визије, Црна Гора не би била мјесто нове наде и уточишта“- оцијенио је потпредсједник Владе.

Потпредсједник Симовић је рекао да је посебно задовољство бити дио почетка новог живота и враћања осмјеха и наде члановима породица којима је потребна помоћ друштва у рјешавању стамбеног питања. Он је подсјетио присутне грађане да је Црна Гора у блиској прошлости, као много пута у својој историји, показала солидарност, разумјевање и несебичну спремност да отвори врата за све невољнике којима је помоћ била потребна, а који су управо у Црној Гори препознали свој нови дом и нову наду.

„Од када се суочава са изазовом збрињавања избјеглица, у Црној Гори је изграђено преко 1500 стамбених јединица за потребе ових лица. Финансијску подршку, за бројне пројекте, је обезбјеђивала Влада Црне Горе, невладине организације, међународни партнери и донатори“ - рекао је потпредсједник Владе.

Породицама које су данас ријешиле стамбено питање, потпредсједник Симовић је честитао у име Владе Црне Горе, и позвао их да од данас започну нови живот, у позитивном озрачју и окружењу, који ће бити мотив више да доприносе бољем животу својих најмилијих и црногорском друштву којем припадају.

Служба за односе с јавношћуСлужба за односе с јавношћу
   
Текст обраћања потпредсједника Владе Милутина Симовића поводом уручења кључева корисницима стамбених јединица на Конику можете преузети овдје.
   
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ