Manja slova Veća slova RSS

Pitajte potpredsjednika Vlade

>

Potpredsjednik Simović učestvovaće na sastanku ministara poljoprivrede jugoistočne Evrope u Makedoniji

Datum objave: 14.11.2018 11:26 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović učestvovaće u radu dvanaestog godišnjeg sastanka Ministara poljoprivrede jugoistočne Evrope, koji će se održati 15. novembra 2018. godine, u Strugi, Republika Makedonija.

Ministarski sastanak organizuje Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Evropi, čiji je član i crnogorsko Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja. Domaćin skupa je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Makedonije. 

Ministri poljoprivrede i drugi visoki zvaničnici vlada zemalja učesnica, predstavnici Evropske komisije, kao i međunarodnih organizacija, razgovaraće o rezultatima sprovođenja agrarnih politika u zemljama ovog regiona, zatim stepenu ostvarenih reformi u kontekstu pridruživanja Evropskoj uniji, kao i modelima za unapređenje međusobne saradnje.

Na marginama ministarskog sastanka, biće potpisan Sporazum o saradnji u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja između Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Takođe, potpredsjednik Vlade Milutin Simović imaće i niz drugih bilateralnih susreta sa kolegama iz regiona.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja